Froombosch JO8 pakt punt in eerste competitiewedstrijd

9494TA
YDE
tel. 0508804653

Op zaterdag 21 september gaat de jongste jeugd van Froombosch voor het eerst een echte competitiewedstrijd spelen. De jongens hadden een flinke reis voor de boeg er werd vlak bij de landsgrens met Duitsland gespeeld tegen SJO Kroonpolder (samenwerking van SC Drieborg, VV Nieuweschans).

Door een grote ziekenboeg is er maar een kleine selectie voor de wedstrijd beschikbaar en konden we maar met 5 jongens spelen. Gelukkig was de tegenstander zo sportief om ook maar 5 spelers op te stellen en 3 of 5 spelers op de bank te zetten.

Nadat het fluitsignaal op het zonovergoten sportcomplex had geklonken werd al snel duidelijk dat de partijen redelijk aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging veel op en neer voordat de score door SJO Kroonpolder werd geopend. Al snel had Froombosch het antwoord met een treffer van C-jay. SJO Kroonpolder kwam wederom op voorsprong 2-1. Hierna Froombosch meer grip op de wedstrijd eerst met 2 kansen van Stef en later de gelijkmaker van C-jay! Na de 2-2 kwam SJO Kroonpolder weer opnieuw op voorsprong. Na een kans van Stef wist C-jay de wedstrijd voor de 3e keer in balans te brengen! Hierna schiet Ryan met een heel mooi boogje over de keeper deze gaat helaas niet in de netten, dat had deze actie wel verdiend. Even later is Stef wel trefzeker en staat Froombosch met 3-4 voor! Deze voorsprong wordt helaas door een zelfdoelpunt weggegeven. Mathias krijgt voor de rust nog een kans maar zijn inzet gaat net naast. Zo gaan de beide ploegen met een 4-4 stand de kleedkamer in.

Na de rust komt Froombosch scherp uit de kleedkamer en komt C-jay al snel weer voor het doel van de tegenstander maar helaas komt de bal er niet in. Als SJO Kroonpolder wel weet te scoren kijken we weer tegen een achterstand aan. Maar Ian weet na een tijdje de score weer gelijk te trekken. Toch lukt het SJO Kroonpolder om wederom op voorsprong te komen. Hierna is Froombosch een tijdje de bovenliggende partij en komen er nog een paar kansen, waaronder nog een schot tegen de paal van Ryan! Uiteindelijk weet C-jay het punt nog binnen te slepen door zijn 4e treffer van de wedstrijd binnen te schieten. De 6-6 staat op het scorebord en het eerste punt is binnen. Bij de penaltyreeks weet ook iedereen te scoren! En stopt Mathias ook nog een penalty!

De jongste jeugd van Froombosch kan trots zijn op hun competitie debuut. Met een fantastische wedstrijd en een mooi resultaat!