v.v. Froombosch JO9-1 - Haren JO9-1

9619 PM
Froombosch

VV Froombosch JO9- VV Haren JO9

Zaterdag 10 oktober stond er een thuiswedstrijd op de planning, door de vanuit de overheid opgelegde instructies mocht er helaas geen publiek bij de wedstrijd aanwezig zijn. Enkele toeschouwers volgden de wedstrijd vanuit de struiken en achter de hekken van het sportpark. Dit zorgt wel voor mooie foto’s. De tegenstander uit Haren had voorafgaand aan de wedstrijd de betere papieren zij hadden in de voorgaande wedstrijden meer punten gepakt dan de ploeg uit Froombosch. Dus de jeugd was voorbereid op een zware wedstrijd.We hadden deze wedstraijd twee nieuwe spelers bij de selectie die hun debuut mochten maken, Mattheo en Maryam.

Direct na de aftrap was het al snel duidelijk dat we nu een tegenstander hadden die iets sterker was dan de tegenstanders in de twee wedstrijden hier voor. En nadat Froombosch de aftrap had genomen zette Haren direct druk en was de jeugd direct onder de indruk en liet de gasten het initiatief overnemen. Dit zorgt er al snel voor dat Haren de score opent. Na de aftrap laat Froombosch de bal al snel weer bij de tegenstander in de voeten belanden en krijgt Haren de kans om verder voor te komen maar gelukkig is Haren niet scherp en gaat de bal naast. Maar even later komen de gasten wel weer tot scoren. Maar langzaam komt Froombosch wat meer in de wedstrijd en krijgt Ryan een kans helaas gaat zijn inzet over. Maar even later weet een van de twee debutanten, Mattheo, de bal wel tegen de netten te schieten. Als Stef even later de gelijkmaker in schiet komt er meer vertrouwen in de ploeg. C-jay weet even later over de rechterflank op te komen en schiet maar ziet dat zijn schot in het zijnet eindigd. Nu is de ploeg uit Haren weer wakker en weet twee keer te scoren en zo zijn ze weer twee punten los. Stef en Ryan krijgen beiden een kans om de achterstand te verkleinen. Uiteindelijk is de ploeg uit Haren de ploeg die wel weet te scoren en zo gaan de ploegen met een 2-5 stand de rust in.

In de rust wordt de ploeg gewezen op het feit dat ze wat attenter moeten zijn en niet onder de indruk moeten zijn dat de ploeg uit Haren wat grotere spelers heeft. Maar van hun eigen kracht moeten uitgaan. In de twee helft zijn de spelers direct een stukje attenter en als er vrije trap voor Froombosch komt wordt deze door Ryan heel hard boven in het doel geschoten. Haren komt al snel met een tegentreffer en zo staat de marge weer op 3. Maar Froombosch is nu wel een stuk feller en wint meer duels en zet nu steeds meer druk en dit zorgt al snel voor en doelpunt van Ryan, en als Stef even later ook weer weet te scoren gaat de ploeg er steeds meer in te geloven dat er nog wel wat meer uit te halen valt. De ploeg gaat meer naar voren te voetballen en even later schiet Ryan de ploegen op gelijke hoogte. En Mattheo weet Froombosch even later zelfs op een voorsprong te schieten. Maar Haren weet helaas nog wel te scoren en zo delen de ploegen uiteindelijk de punten met een 7-7 eindstand.

Na de wedstrijd nog even de penaltyreeks en dan zit de helft van de najaars competitie er weer op. Er zijn mooie spannende wedstrijden gespeeld waar een paar keer de beslissing in de laatste minuut is gevallen. Er zijn er veel doelpunten gemaakt.